“Спиди” АД внедри най-новото решение на ZyXEL за мрежова свързаност

Спиди, водещ доставчик на куриерски услуги в България, внедри решение от последно поколение на ZyXEL за изграждане на мрежова свързаност. От информационните технологии в компания като Спиди се изисква 24/7 обезпечаване на работният процес, което в най-голяма сила важи за гръбнака на всяко ИТ решение, а именно мрежовото оборудване. Задължително е да се осигури непрекъсваемост на бизнес процесите, лесна поддръжка и резервираност на мрежовата свързаност дори в случаите на отпадане на част от устройствата при форсмажорни обстоятелства или планирано прекъсване, възможност за бързо и лесно надграждане на функции и обхват на решението. Всичко това, в комбинация с планираните кратък срок за внедряване и финансов ресурс са основните предизвикателства при избора на доставчик за решението. В крайна сметка, изборът се спря на последното поколение комутатори на ZyXEL, които успяха да отговорят на всички тези изисквания.

„Внедреното оборудване отговаря на всички наши очаквания и поддържа достатъчно допълнителни възможности, като: SIP QoS, Spanning Tree, VLAN tagging, защита от “loop”, защита от неоторизиран физически достъп, sFlow, MVR, IPMC и други, които е въпрос на време и нужда да внедрим“, обясни Стоян Гугов, мениджър ИТ операции в СПИДИ АД. „За нас ключови предимства на мрежовото оборудване, което внедрихме са:

– Възможност за изграждане на “stack” от до 8 XGS комутатора, които да работят и да се управляват като едно устройство и то посредством стандартна 10Gbps оптична свързаност;

– Възможност за предоставяне на PoE захранване за крайни мрежови устройства;

– Лесно конфигуриране през GUI или CLI интерфейс;

– Много добро съотношение между цена и качество/възможности;

– Лесна съвместимост с мрежово оборудване на други производители;

Основен принос на избраното от нас решение е комфорта и спокойствието да знаем, че разполагаме с надеждна мрежова свързаност, която може да се разширява, за да отговори на всички бъдещи изисквания от страна на бизнеса“, допълва Г-н Гугов. 

Коментар