6 тона стотинки събра Виваком в помощ на изоставени деца

Чек на стойност 81 016,09 лева връчи вчера главният изпълнителен директор на VIVACOM Бернар Москени на фондация „Надежда за малките”. Сумата беше събрана в рамките на дарителската кампания Операция „Жълти стотинки”, която телекомът организира за трета поредна година. В продължение на два месеца всеки можеше да пусне своето ресто в специалните касички, поставени в магазините на VIVACOM и партньорите на кампанията в цялата страна.

Събраните жълти стотинки тежат общо 6 тона. От тях 45 хил. лева са дарения от хората, а останалите средства са предоставени от корпоративните партньори на кампанията. Дарената сума ще подпомогне функционирането на „Малката къща” в кв. Княжево, която предоставя алтернатива за временно отглеждане, индивидуална грижа и внимание на изоставени бебета и малки деца.

Тази година в Операция „Жълти стотинки” се включиха два пъти повече компании в сравнение с 2011 г., което позволи поставянето на над 2000 касички в общо 800 обекта в страната. В специалните брандирани кутии на инициативата всеки можеше да остави рестото си при покупката на стоки или услуги в магазините на VIVACOM и в обектите на ОББ, Carrefour, Mr. Bricolage, Chipolino, Onda, Техномаркет, Техномаркет@home, Public, Renault-Nissan, Total, Air France, inmedio, Relay, 1 Minute, Jeff, DHL, Ciela, Девин и Groupama. През 2011 г. инициативата на VIVACOM Фонд успя да събере общо 51 714 лв., което осигури пълноценното функциониране на Малката къща в кв. Княжево за година напред.

Официалната церемония по връчването на чека се състоя в присъствието на всички партньори на инициативата. Тя се проведе в резиденцията на посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Филип Отие, който е и почетен патрон на уникалната дарителска операция, проведена изцяло по френски модел.

В рамките на цялата следваща година всеки, който желае, може да продължи да подкрепя децата от „Малката къща” в кв. Княжево. Това може да стане чрез SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS MALKITE (1 лв. на SMS), с обаждане на 0 900 5 10 01 (1 лв. на обаждане) и с банков превод по сметка в ОББ (IBAN BG67UBBS80021082138230, BIC (SWIFT): UBBSBGSF).

Коментар