Нов играч на пазара за 4-ядрени мобилни SoC

Компанията MediaTek е новият играч на пазара за мобилни процесори с четири ядра, наред с компании като Samsung, Nvidia и Qualcomm. Тайванският производител представи едночипова система (SoC), предназначена за смартфони и таблети от среден и висок ценови клас.

Чипът MT6589, изготвен по 28-нанометров процес, поддържа стандарти UMTS Rel. 8/HSPA /TD-SCDMA, включва четириядрен процесор с архитектура Cortex-A7 и графичен процесор PowerVR Series5XT на Imagination Technologies.

MediaTek твърди, че MT6589 е първата платформа в света за смартфони, поддържаща технология HSPA и едновременна работа с две SIM карти.

Мобилните устройства на база MT6589 ще могат да възпроизвеждат и записват видео с резолюция 1080p и скорост до 30fps. Сред техните характеристики ще бъдат също 13-мегапикселова камера и дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела.

Първите устройства с платформата ще излязат на пазара в началото на 2013 г. Според експерти, конкуренцията на пазара на четириядрени чипове е твърде слаба. Подобни решения предлагат Samsung (Exynos 4, използван в Galaxy S III), Nvidia (Tegra 3, използван в смартфони на HTC) и др.

Коментари по темата: „Нов играч на пазара за 4-ядрени мобилни SoC”

добавете коментар...

  1. Casper

    Snapdragon APQ8064 Quad Core 1.5GHz това според вас какъв процесор е? Хахахахахахаха!
    Явно не съществува, а аз си го измислих. А на Huawei Quad Core-a въобще няма смисъл да го споменавам! И той не съществува.Huawei Honor 2 бил на пазара… Да ама не!
    А за продуктите на МедиаТек няма въобще какво да коментирам – тотално непознати за вас.

  2. Casper

    "Пускането на платформата е насрочено за 2013 г. "

    "Платформата" е отдавна "пусната"! Това беше официално представяне! Даже и Sony провеждат тестове на MT6589! Китайските производители на смартфони обявиха вече и модели с Quad Core CPU … А също така са известни и ориентировъчни цени! Кой да знае обаче … 😀

Коментар