iTV от Apple се очаква в края на 2013 г.

Apple ще пусне дългоочаквания фирмен телевизор през есента на 2013 година, прогнозира анализаторската компания Jefferies, която обикновено е добре осведомена за плановете на Купертино.

Прототипите на iTV вече са готови. Главните иновации са гласовото и жестовото управление, както и новият потребителски интерфейс, твърди анализаторът Питър Мисек. Доказателства за неговите предположения обаче няма.

Марката iTV принадлежи на едноименната британска ТВ мрежа, която не възнамерява да даде лиценз на Apple. Стив Джобс искаше именно така да се нарича телевизорът на Apple. Изглежда обаче компанията ще трябва да избере друго име.

През юни-юли следващата година Apple ще пусне нов модел iPhone, който според Мисек ще се нарича iPhone 5S. Моделът ще предложи дисплей IGZO от Sharp с резолюция Retina+, до 128 GB вградена памет и по-голямо разнообразие от цветове освен традиционните черен и бял.

Очаква се също Apple да пусне евтина версия на iPhone – на цена от 200 до 250 долара. Мисек обаче уточнява, че този проект все още не е окончателно одобрен от ръководството на компанията.

Анализаторът прогнозира също, че през юни Apple ще представи iPad от пето поколение с IGZO дисплей.

Коментар