Излезе Google Maps за iOS устройства

Въпреки някои съмнения Google пусна своя картографска услуга за устройства под управление на iOS. Приложението Google Maps има обем 7 MB, поддържа множество езици (без български на този етап) и е достъпно за сваляне безплатно.

Новата услуга е оптимизирана за смартфони iPhone 5 и изисква iOS 5.1 или по-нова версия на операционната система. Може да намира ресторанти, магазини, офиси на компании и други обекти по целия свят.

Приложението чете отзиви и оценки от потребителите, съхранява харесваните места и маршрути на компютъра и може да ги отваря на телефона и обратно.

Google Maps за iOS използва автомобилна навигация с гласово управление. Приложението предлага също разглеждане на улици (познатата StreetView) и сферични панорами.

Картографската услуга в iOS предизвика сериозни главоболия за Apple. В последната версия на iOS компанията заложи на своя разработка, вместо на доказаната технология на Google. Новата услуга обаче се оказа доста бъгава, а Apple си навлече гнева на потребителите и уволни мениджъра за iOS Скот Форстол.

Даунлоуд: Google Maps за iOS

Коментари по темата: „Излезе Google Maps за iOS устройства”

добавете коментар...

  1. Вальо

    Не е обем а е размер!

  2. Всезнайко

    че не е обем не е, но не е и размер – това да не са гащи, бре Вальо

Коментар