Dell се отказва от смартфон бизнеса

Американският ИТ гигант Dell се отказва от бизнеса със смартфони, съобщи на конференция в Остин, Тексас шефът на потребителското подразделение Джеф Кларк, цитиран от Forbes. За успех на този пазар са необходими твърде големи инвестиции, отбелязва Кларк.

По-рано Dell прекрати продажбата на смартфони в САЩ. Устройствата на компанията продължиха да се продават в Китай, но сега Dell напълно приключва със смартфон бизнеса. Американският производител обаче има сделка с военните, на които доставя специална версия на Streak, макар че не предлага вече устройството на потребителския пазар.  

Dell все още има планове за пазара на мобилни устройства, но те са свързани с новите таблети XPS10, XPS12 и Latitude 10 под управление на Windows 8 и Windows RT. Именно с тях компанията разчита да укрепи позициите си в мобилния сегмент.

Отдавайки предпочитание на платформите на Microsoft, Dell се отказва засега от Android, която използваше в моделите Streak, Aero и Thunder, вече свалени от производство. Компанията обаче не е отписала окончателно платформата на Google – Кларк уточнява, че в лабораториите на Dell текат разработки на база Android. 

Коментар