Нетера пусна облачна услуга Cloudware

Българската компания Нетера пусна нова платформа за облачни услуги Cloudware от типа IaaS (инфраструктура като услуга). От доставчика наблегнаха на предимства като ниски първоначални инвестиции и оперативни разходи, скалируемост и 99,9% наличност.

При създаване на платформата Нетера е използвала добри световни практики и своя опит при изграждане на центрове за данни и предоставяне на ИТ услуги.

„Основните дейности, свързани с ИТ инфраструктурата, които обикновено отнемат дни, часове или седмици, са автоматизирани и стават в рамките на минути. Единственото, с което трябва да разполага клиентът, е интернет и уеб браузър”, поясни Салих Якубов, продуктов мениджър на услугата.

Поради своята еластичност Cloudware е подходяща не само за големи по мащаб и нужди клиенти, но и за новостартиращи и по-малки компании, допълни Якубов. Потребителите ще могат да променят параметрите на клауд сървърите по всяко време, да ги добавят и премахват при необходимост, като е предвидена и възможност за автоматично скалиране.

Заплащането за услугата е на принципа „Pay-as-you-go” (заплащане според употребата). Услугата пести на клиентите разходите за охлаждане, електроенергия, охрана и хардуерна поддръжка на оборудването, а достъпът до нея може да бъде от всяка точка на света, през всички стандартни устройства с интернет.

Коментари по темата: „Нетера пусна облачна услуга Cloudware”

добавете коментар...

  1. Stefan Stanev

    Добре ами защо ги няма всяка година на MSN messenger: “videosupport@neterra.net”?

Коментар