Globul награди победителите от Зелената олимпиада на Академика БГ

София, 13 декември 2012 – GLOBUL награди победителите от Зелената олимпиада, организирана от образователния портал Академика БГ. Официалната церемония по закриване на инициативата се състоя днес в София.

В състезанието, което приключи на 10 декември, се включиха близо 5000 ученици от първи до дванадесети клас, разпределени в три възрастови групи. Участниците трябваше да попълнят онлайн тест и да развият теза на екотематика.

По време на събитието г-н Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL, връчи наградите на „зелените“ шампиони във всяка възрастова група. Победителят при най-малките Константин Джаркин от 11 ОУ „Св. Пимен Зографски“, гр. София получи плейър iPod Nano. В средната възрастова група Николай Лесидренски от СОУ „Иван Вазов“, гр. Плевен спечели смартфон GLOBUL Touch, а при най-големите Катерина Петкова от ГПЧЕ „Симеон Радев“, гр. Перник си тръгна с таблет Samsung Galaxy Tab 2 10.1. Участниците, класирани на вторите и третите места, също получиха подаръци.

GLOBUL подкрепи Зелената олимпиада в рамките на своята дългосрочна стратегия за екологична устойчивост GLOBUL Green. Целта на инициативата бе да обогати знанията на учениците за опазване на околната среда и да спомогне за изграждане на екологична култура. Състезанието се проведе под патронажа на министъра на околната среда и водите Нона Караджова и в партньорство с природозащитната организация WWF. 

Коментар