NUC компютърът на Intel вече и в България

Българската компания JAR Computers пусна на пазара иновативен настолен компютър, базиран на интелската концепция NUC (Next Unit of Computing). Устройството впечатлява с компактен дизайн и мощност, характерна за стандартните настолни компютри.

Фамилията NUC, която за момента е представена от моделите DC3217BY и DC3217IYE, стъпва на трето поколение процесори Intel Core i3 (модел i3-3217U), като дънната платка е с размер 4х4 инча (10,2х10,2 см).

NUC компютърът е подходящ за киоск решения в търговски обекти, системи за домашен театър, всякаква употреба в ограничени пространства – например за презентационни цели или развлечения, компютри за вграждане в нестандартна среда, които могат да се поставят дори на задната страна на монитора.

За графиката се грижи вграденият модул Intel HD 4000, а dual HDMI интерфейсът позволява възпроизвеждане на медийно съдържание на два дигитални дисплея. Налични са Gigabit LAN мрежов конектор и два SO-DIMM слота за по-голям обем оперативна памет.

Самите NUC модели предварително не са снабдени със SSD или HDD носители. Те разполагат с mSATA или Thunderbolt портове. JAR Computers предлага конфигурация с носители Intel SSD 525 Series, достъпна в капацитет с 30GB, 120GB, 180GB и 240GB, 1/8 от размера на стандартни 2,5-инчови Intel SSD.

Коментари по темата: „NUC компютърът на Intel вече и в България”

добавете коментар...

  1. 123

    Има го, в рубриката компютърни конфигурации – bare bone, т.е. без памет и диск е 555 лева. Според мен по-добре ноутбук за тези пари…

  2. Тринидад

    Къде го видяхте в jar comptuers… На сайта и в ценовата им листа го няма. Те така и в Технополис го пуснаха. И в Метро и в Билла го пуснаха.

Коментар