Asus ще разтърси пазара с таблет за 99 долара

Тайванският производител Asus, който измисли нетбук компютрите, планира удар на пазара за таблети, доминиран в момента от Apple. Компанията подготвя устройство с процесор VIA на „безбожно” ниска цена от 99-149 долара, съобщи China Economic News Service.

Ултраевтиният таблет със 7-инчов екран се очаква на пазара в Китай в началото на следващата година. Първоначалният план предвижда продажби на 2-3 милиона броя от устройството. Не се съобщава кога Asus ще пусне таблета на пазарите извън Китай.

Asus е възложила на VIA да произведе за таблета ARM Cortex-A9-базирана SoC. Тайвайнската компания планира да продаде през следващата година общо 12 милиона броя таблети (вкл. Nexus 7 за Google), което ще я превърнe във втория по големина играч на пазара.

VIA е известна с евтините процесори Nano. Конкурентните производители на чипове Intel, Nvidia и Qualcomm не предлагат толкова доспъпни процесори и SoC (системи на един чип) за таблети. 

по темата: „Asus ще разтърси пазара с таблет за 99 долара”

добавете коментар...

  1. Valsto

    Сериозно ли твърдиш, че Dual Core-a на Rockchip е не по-лош от 5 ядрената Tegra 3?!?!
    шегуваш се
    или имаш превидцената? :)))

  2. Casper

    И пак започнахте с простотиите? Има достатъчно много ARM базирани CPU (SoC) които да са конкурентноспособни. Примерно Dual Core-a на Rockchip е не по-лош от Tegra 3. Rockchip, AmLogic, Freescale, AllWinner … Това "лайно" на VIA едва ли ще е по-конкурентноспособно! В границите 100-150$ има таблети с IPS екрани (големина 7-8 инча), 1 GB RAM, 16GB Data Cap. , GPU Quad Core Mali … Да не говорим че Rockchip и AllWinner имат готовност да пуснат новата си Quad Core линия процесори …

Коментар