Всички посолства на Полша с нови уеб портали

Министерство на външните работи на Полша стартира чрез своите представителства по света най-мащабната досега дигитална кампания на страната. Всички 340 посолства и консулства на Полша по света се сдобиват с нови уеб портали.

Сайтовете са унифицирани, с нова информационна рамка, по-лесни за навигация, с модерен дизайн и преведени на 42 езика, включително на китайски, арабски и арменски, съобщиха от полското посолство в България.

"С обновените уеб портали всички посетители имат възможност да получават сега по-навременна информация за полската външна политика, нашата страна, култура, история, икономика", коментира посланикът на Полша у нас – Лешек Хенсел.

Сред новостите в сайтовете е и мултимедийната секция с видеа. За първи път министърът на външните работи на страната Радослав Шикорски отговаря във видео на въпроси задавани от потребители.

Новите уеб портали имат и нови адреси. Успоредно с това посолството демонстрира готовност да разговаря с граждани и през социалната мрежа Twitter. 

по темата: „Всички посолства на Полша с нови уеб портали”

добавете коментар...

  1. Иван Братоев

    Има страни, държави и държавни ръководства, които знаят какво правят и защо го правят. Има и други страни, държави и държавни ръководства, които не знаят какво правят и вървят по пътя на елементарния експеримент- проба-грешка… Има правителства, управляващи и лидери на партии, влиятелни бизнесмени, които знаят, че трайни и съществени резултати в дългосрочен план могат да бъдат постигнати само по пътя на натрупването и надграждането на това, което други преди тях вече са постигнали. Има и други, които смятат, че всичко направено "преди" е грешно, вредно и безполезно и трябва да бъде разрушено, унищожено или поне продадено. Времевите хоризонти на тези, вторите обикновено се простират до другия петък, а дългосрочните им приоритети се свеждат до "моите пет лева, сега и веднага". Та, може би това е съществената разлика между Полша, в която частната собственост беше запазена в значителна степен дори и по време на "най-съветското" време и една друга страна, която непрекъснато се чуди в обятията на кой голям брат да се хвърли и кому да сервилничи. А може би има и друга разлика, която се изразява в това, че Полша, като член на ЕС счита, че ЕС трябва да се съобразява с нейните национални интереси и мнението и да бъде вземано под внимание, а "другата страна" счита, че непрекъснато трябва да се моли някой нещо да и даде… Не знам.
    Знам обаче, че както е казал един умен човек, всеки народ заслужава лидерите си…

  2. User

    Е тва е – поляците както винаги напред и на правилното място. Аплодисменти.

Коментар