Samsung проведе благотворителен специализиран курс за компютърни умения

Днес приключи специалният благотворителен компютърен курс за млади хора с двигателни затруднения, организиран от българския клон на Samsung Electronics съвместно със Столична община. Инициативата се провежда под шапката на глобалната програма на компанията „Надежда за младите”.

В рамките на едноседмичния курс участниците получиха базови компютърни познания. Тези, които го завършиха успешно, получиха акредитирани дипломи от Ню Хърайзънс България – представител на най-голямата независима компания за ИТ обучение в света New Horizons Computer Learning Centers в България. Участниците получиха и лаптопи Samsung, които ще им бъдат от полза в практикуването на придобитите в рамките на курса умения.

”Програмата на Samsung използва иновациите, за да подпомогне и стимулира младите хора, както и да развие образователната среда за младежи със специални нужди. Технологиите играят много важна роля в тяхното развитие и ние вярваме, че биха могли да променят живота им.”, сподели Мария Синигерова от българския клон на компанията.

Цялото обучение беше извършено с най-новото и иновативно решение за обучение на Samsung E-School. Новаторското решение цели да интегрира иновативни технологични решения в образователните системи и да осъвремени и подобри качеството на обучението. E-School позволява активно участие на учениците, лесна, удобна и забавна работа в екип и обратна връзка в реално време за всички задачи, които те изпълняват.

Едноседмичният курс на Samsung акцентира върху теми като Структура и функция на компютъра, Операционна система Windows, MS Word, MS Excel и MS Outlook. Партньори на инициативата бяха програмата „Асистент за независим живот” на Столична община, която дава възможност на хора с увреждания да избират и ползват асистенти, които да им помагат с ежедневните им потребности и Столичен общински дневен център за социална интеграция на инвалиди – дарение на Столична община от правителството на Република Корея.

Церемонията по награждаването се проведе в Столичен общински дневен център за социална интеграция на инвалиди, а на събитието участниците получиха лаптопи от Samsung. Организаторът дари лаптоп и мултифункционален принтер и на Дневния център.

Коментар