Завършва придобиването на Cooper Industries от Eaton Corporation plc

Широкоспектърният индустриален производител Eaton Corporation (Нюйоркската фондова борса (НФБ) (NYSE): ETN) и доставчика на електрическо оборудване Cooper Industries plc (Нюйоркската фондова борса (НФБ) (NYSE):CBE) днес обявиха, че Eaton е завършила придобиването на Cooper. Сделката беше обявена на 21 май 2012 г. и обединява Eaton и Cooper в една нова, главна световна компания за управление на електрозахранването, наречена Eaton Corporation plc.

“Придобиването на Cooper за 13 млрд. долара, най-голямото в 101-годишната история на Eaton, е крайъгълен камък на трансформацията, която разширява обхвата на нашите пазарни сегменти, разширява портфолиото на нашите продукти, услуги и решения и укрепва глобалния ни географски отпечатък,” каза Александър M. Кътлър (Alexander M. Cutler), председател и главен изпълнителен директор на Eaton.

“Cooper добавя доказани възможности в универсалното разпределение на електроенергията, интелигентна електромрежа, осветление, управление на осветлението, електро-инсталационни изделия, както и решения за безопасност в повишаването на качеството на електрозахранването на Eaton, електроразпределението и енергийните услуги,” каза Кътлър (Cutler). “Тези допълнителни технологии ускоряват по-нататъшния растеж на Eaton като една глобална интегрирана компания за управление на електрозахранването, фокусирана върху една от най-предизвикателните мега-тенденции на нашето време: нарастващите разходи и увеличаването на въздействието върху околната среда, което непрестанно растящото използване на енергия в световен мащаб оказва върху нея.”

Обединявайки резултатите на Eaton и Cooper за четирите тримесечия, приключили на 30 септември 2012 година, Eaton Corporation plc има прогнозни приходи от 21,8 милиарда долара и печалбата преди лихви, данъци, обезценяване и амортизации (EBITDA) от 3,3 милиарда долара.

Акционерите на Cooper ще получат вниманието, на което имат право по силата на споразумението, в рамките на 14 дни.

Търговията на Eaton и Cooper ще продължи на Нюйоркската фондова борса до края на работния ден и обикновените акции на Eaton Corporation plc ще започнат да се търгуват на Нюйоркската фондова борса под символа ETN в понеделник, 3 декември 2012 г.

“Скоро ще бъде обявена организационната структура на общите операции,” казва Кътлър (Cutler). “Това лидерство, работещо със съвместен интегриран екип от лидери на Eaton и Cooper, ще отговарят за постигането на оперативното взаимодействие, което установихме. Очакваме целия процес на интеграция да отнеме от 24 до 36 месеца, в зависимост от условията за бизнес.” 

Коментар