LG ще покаже огромна 3D видеостена на CES 2013

LG ще покаже огромна видеостена от 55-инчови екрани и 84-инчово Ultra HD мултитъч табло на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари. Портфолиото включва още EZ Sign TV телевизор, цифрови колони за изображения Smart Gate Media Pole, Smart Mirror и други решения за дисплеи с комерсиално предназначение, съобщи корейският производител.

„LG вижда голям потенциал в сегмента на визуалните системи”, заяви Ил-геун Ку-он, старши вицепрезидент и ръководител на ИТ бизнес отдела на LG Home Entertainment Company. По неговите думи, комбинацията от IPS панели и интелигентни енергоспестяващи технологии осигурява не само „перфектни” изображения, но икономия на електричество. 

3D видео стената, която LG подготвя за Лас Вегас, представлява голям дисплей, съставен от 122 на брой 55-инчови екрана от модела LG WV70MD. С най-тясната рамка в света от само 5,3 мм, стената създава у зрителите усещането, че гледат един единствен екран. Специално инсталиран софтуер спомага за постигане на цветови баланс и високо качество на картината.

Решенията на LG за дигитални табла могат да бъдат открити в някои от най-големите транспортни центрове в света, като международните летища в Инчхон и Сидни. Тази година компанията отново ще покаже на CES с цифровите си табла с голям размер, с по-добрено качество на картината и енергийна ефективност.

84-инчовото Ultra HD мултитъч дигитално табло е предназначено за B2B пазара. На CES масивният тъч екран на LG ще показва репродукции на шедьоври от най-престижните музеи в света. Изключително големият брой пиксели означава, че на екрана могат да се видят в детайли дори най-незначителните движения.

Таблото позволява интуитивна интеракция с потребителите посредством увеличаване и намаляване на картината, завъртане и изписване на съобщения на екрана с пръсти. Екранът е подходящ за комерсиални и образователни приложения.

Дигиталните системи на LG използват енергоспестяваща технология, която намалява с 30% консумацията на електричество, в сравнение с други комерсиални LED дисплеи.

Друг продукт, който корейската компания ще покаже на CES, е телевизорът EZ Sign TV, който може да се персонализира според вкусовете на различните потребители. EZ Sign TV може да изпълнява разнообразни задачи, включително в сферата на рекламата, представяне на мултимедийно съдържание и предаване на живо.

Компактната колона за визуално представяне LG Smart Gate Media Pole е подходяща за маркетингови и рекламни приложения. Тя ще бъде демонстрирана заедно със Smart Mirror – дисплей, който може да се използва и като огледало, и като монитор.

Употребата на дигиталните табла нараства и се очаква продажбите им в световен мащаб да достигнат 9,5 милиона щатски долара до 2016 г. Това представлява шесткратно повишение спрямо 2009 г., според DisplaySearch.

Коментар