Стив Балмър си назначи опитен съветник

Главният директор по изследванията и стратегиите в Microsoft Крейг Мънди зае нова роля в софтуерната компания. Според профилната му страница, отсега нататък той ще бъде старши съветник на главния изпълнителен директор на компанията Стив Балмър.

До пенсионирането на Мънди през 2014 година, неговите задължения ще включват ангажименти по ключови стратегически проекти, както и работа в координация с важни фигури от правителствения и индустриален сектор във връзка с политиката, разпоредбите и стандартите в технологичния бранш.

В документ до главния изпълнителен директор от 14 декември е отбелязано, че Крейг Мънди планира да напусне компанията и да се пенсионира на 65-годишна възраст, съобщи thenextweb.com. Повечето от задълженията му ще бъдат прехвърлени на досегашния главен технически ръководител на стратегиите на Microsoft Ерик Ръдър.

Крейг Мънди притежава бакалавърска степен по електронно инженерство и магистърска степен в областта на компютърните науки от технологичния институт на Джорджия. От 1992 година работи в Microsoft.

Коментар