Opera осигури евтин интернет в Таджикистан

Наскоро норвежкият разработчик Opera Software обяви партньорство с оператора Beeline Tajikistan за предоставяне на неограничен достъп до интернет на потребителите на мобилни телефони в страната.

От двете компании заявяват, че всеки, който има инсталиран Opera Mini на мобилния си телефон, ще може да се наслади на неограничено интернет сърфиране на най-ниската цена в Таджикистан.

Неограниченият интернет достъп е на разположение с пакета Operativnyj Internet само за 10,29 таджикистански сомони на месец (2,15 долара) или 4,11 сомони на седмица (0,86 долара).

Пакетът ще осигури на Beeline Tajikistan близо един милион абонати, независимо с каква марка мобилен телефон разполагат те. Двете компании допълват, че в пакета не влиза преглед, изтегляне и споделяне на мултимедийни файлове, т.е. те не се покриват от такса обслужване и ще бъдат заплащани на редовните цени.

Opera Mini има над 195 милиона потребители по целия свят, като се смята, че е най-популярният браузър в Централна Азия или по-конкретно в Таджикистан. Броят на потребителите там се е увеличил с около 210% през последната година, като същевременно браузърът се радва и на 719% ръст в прегледаните уеб страници.

Според Андрей Грънин, ръководител на продуктовите разработки в Beeline Tajikistan, сътрудничеството с Opera Software води до неограничено сърфиране из мрежата и това важи за абсолютно всички модели мобилни апарати.

Коментар