Nokia намекна за интерес към Android

Изненадващо изказване направи шефът на Nokia Стивън Елоп пред испанския вестник Ел Паис. В отговор на въпрос дали компанията би пуснала смартфони с Android той отговаря, че „всичко е възможно”. Както е известно, Nokia е основният партньор на Microsoft по линия на платформата Windows Phone.

Сега си сътрудничим с Microsoft и сме доволни от това партньорство, но всичко е възможно, казва Елоп. По неговите думи, в настоящата мобилна война Nokia е на страната на Windows Phone. Но ръководството на компанията мисли за бъдещето и за това каква роля ще изиграят HTML5 и Android, допълва Елоп.

Очаква се в бъдеще HTML5 да намали значението на Windows Phone, Android и други платформи. Но все още е рано да се каже нещо конкретно по този въпрос, заявява Елоп в интервюто за Ел Паис.

Стив Балмър, CEO­-то на Microsoft, засега не е коментирал думите на своя партньор. Двете компании имат дългосрочно партньорство, а самият Елоп пристигна в Nokia от Microsoft.

Доскоро Елоп твърдеше категорично, че Nokia е предана завинаги на Windows Phone и не разглежда алтернативни варианти. От финландския производител не разкриват точни данни за продажбите на WP смартфоните Lumia, но обещават този тип устройства да заемат двуцифрен дял на пазара на умни телефони тази година. По данни на анализаторските компании, през 2012 г. Lumia смартфоните имат под 5% пазарен дял.

Коментари по темата: „Nokia намекна за интерес към Android”

добавете коментар...

  1. User

    Невероятно, но факт. Падение – тотално. От марка да станеш на нищо. Думи нямам.

Коментар