Google напредва с естественото търсене

Една от големите цели на интернет гиганта Google е да направи търсенето по-лесно за всеки и да осигури по-точни отговори на зададените от потребителите въпроси.

Проблемът с откриването на каквото и да е в търсачките всъщност е да се разбере какво точно се търси. Един от начините, с които Google се опитва да ни улесни, е технологията Knowledge Graph, която разбира нашия естествен език и за да стигне до търсения от отговор, разчита на комбинация от обекти и концепции.

Компанията осигурява напълно безплатен курс, наречен Advanced Power Searching, с помощта на който потребителите сами могат да си помогнат, за да се възползват максимално от възможностите на търсачката.

Курсът представлява продължение на „Power Searching with Google”, който се оказа доста успешен. Целта на новия курс е да научи потребителите как да получат най-точните резултати от Google, с допълнителни техники на търсене и по-интелигентен начин за откриване на информация.

Advanced Power Searching не би допаднал на всеки интернет потребител, но определено би спечелил всички онези, които прекарват доста време от онлайн присъствието си в търсене чрез Google.

Курсът започва на 23 януари и завършва на 8 февруари. Няма ограничения за участие. Advanced Power Searching ще обхване най-проблемните търсения, като например при търсене на въпроси, които не могат да бъдат решени само с една заявка.

Коментар