Netgear разширява водещата фамилия Smart комутатори

NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), доставчик на високотехнологични маркови мрежови продукти в целия свят, дистрибутиран в България единствено от Солитрон, обяви разширяването на водещата фамилия Smart комутатори с нов 24 портов ProSafe 10/100 Smart Switch (FS728TP) с четири гигабитови порта и 24 порта с PoE. С възможностите за поддръжка в съответствие със стандарта 802.3af (PoE – захранване по мрежа) на всичките 24 10/100 Mbit порта, новият FS728TP е високоскоростно, лесно за употреба и скалируемо Smart Switch решение, което комбинира разширени възможности за управление, високо ниво на сигурност и QoSфункции. Всичко това го прави идеално решение за малките и средните фирми, които имат нужда от високотехнологична мрежова инфраструктура, която може да захранва VoIP телефони, точки за достъп и IP камери за наблюдение.
Присъединявайки се към най-широката гама Smart комутатори в света, новият FS728TP предлага достъпно, скалируемо и надеждно решение за бързо растящите компании, с улеснено управление през уеб-базиран програмен интерфейс и без високите разходи по инсталиране и поддръжка на едно напълно управляемо Layer2 решение. Мощният 195W захранващ модул позволява на комутатора да захранва едновременно всичките 24 10/100 Mbit порта. В допълнение комутаторът предлага и високоскоростна широка честотна лента през четири RJ-45 гигабитови мрежови порта, с възможност за оптично свързване на два от тях при нужда от връзка на дълги разстояния.
Новият FS728TP е високоскоростно средство за комутиране с неблокираща архитектура и максимална пропускливост на данните 12,8 Gbps. Снабден е с пълен набор от усъвършенствани функции, като: филтриране на Access Control List (ACL), 802.1x порт автентикация, разширени QoS функции за приоритизация на гласовия трафик, rate limiting, IGMP snooping, а също и SNMP v1, v2 и v3 за управление. Той е оптимизиран за употреба с ProSafe Network Management Software (NMS100) или друг SNMP базиран софтуер за конфигуриране и управление на мрежови ресурси.
FS728TP e идеалното решение за фирми и организации, които търсят ниски разходи по инсталиране и поддръжка, удобство, гъвкавост и увеличена производителност от високотехнологични, конвергирани технологии, каквато е IP телефонията”, каза Aleksandra Verhoeve, Sales Manager Eastern Europe & CIS. “Нашите клиенти очакват от нас, като пазарен лидер в производството на Smart комутатори, да предлагаме богата гама ProSafe Smart устройства, които да им позволят използването на подобни приложения чрез PoE, да увеличат производителността на мрежата и в същото време да им осигуряват надеждна, скалируема и усъвършенствана платформа, която да поддържа техните инфраструктурни изисквания и за в бъдеще. FS728TP е отлично решение за растящи компании с ясна визия за бъдещето, тъй като предлага много възможности – четири гигабитови порта за високоскоростна свързаност, възможност да захранване на устройства през всичките 24 порта и лесно управление през интуитивен уеб базиран графичен интерфейс.”
FS728TP разполага с 24 10/100 порта, всеки от които поддържа 802.3af захранване по мрежата с обща мощност от 195 W, два комбинирани RJ-45/SFP слота за оптично свързване и два 10/100/1000 Ethernet порта, които осигуряват надеждно, гъвкаво и скалируемо решение за растящите мрежи. Новият FS728TP предлага лесно инсталиране, настройка и управление през уеб-базиран графичен интерфейс, ProSafe Network Management Software (NMS100) или друг SNMP-базиран софтуер за управление на мрежи.
FS728TP предлага високо ниво на сигурност и усъвършенствани QoS характеристики, като 802.1x, 802.1p, ACLs, rate limiting, DSCP-базирано приоритизиране, IGMP Snooping, TACACS+, както и SNMP v1, v2 и v3.
С добавянето на FS728TP към фамилията ProSafe Smart комутатори, NETGEAR вече предлага пълен набор от 12, 24 и 48 портови устройства с PoE.
FS728TPсе предлага с ограничена доживотна гаранция и на цена от $630.

Коментар