Без цензура в блога на Microsoft

След като Google обяви, че е постигнала споразумение с Федералната търговска комисия на САЩ по отношение на антитръстовото дело заведено срещу нея, Microsoft пусна в блога си статия, в която обяснява причините за недоволството си от изхода на делото. Много от читателите обаче разкритикуваха компанията за нейната анти-Google политика и определиха тези действия по-скоро като жалки.

В коментарите към статията могат да се срещнат мнения като това на потребител, който смята, че Microsoft никога не е направила нищо полезно и нейните иновации се състоят в това да открадне или закупи чужда технология. Потребителят заявява също, че никой не е спечелил с интриги и измами и затова съветва компанията да порасне и да започне да подобрява продуктите си, или напълно ще бъдат изоставена от потребителите.

Друг коментатор добавя, че големият шум, който Microsoft вдига по отношение на злоупотреби от страна на Google с патенти и монопол на пазара, е върхът на лицемерието. Той, от своя страна, съветва компанията да погледне собствените си злоупотреби в същите области.

А позицията на Microsoft в блога всъщност е, че компанията е крайно недоволна от резултата на антитръстовото дело срещу Google. Интернет гигантът е критикуван, че умишлено блокира опитите да бъде създадeно YouTube приложение за мобилната платформа Windows Phone.

Google отнася критики и за това, че промотира собствената си социална мрежа Google+ повече отколкото Facebook, който според софтуерния гигант е много по-значим проект.

Изненадващо, Microsoft не модерира коментарите, макар че повечето от тях са откровени критики. Един от читателите упреква компанията за липсата на качествени Microsoft Office приложения за Linux, Android и iOS. Според него, поне YouTube е достъпен чрез мобилните браузъри на Windows-базираните устройства, но алтернативен вариант за техния Office пакет няма.

Коментар