Два продукта на Logitech получават отличие за дизайн от Red Dot

Два продукта на Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), световен лидер в производството на компютърна периферия – клавиатурата Logitech® diNovo Edge™ и навигаторът Logitech® NuLOOQ™ бяха удостоени с престижната награда за дизайн Red Dot за 2007 г.
Официалната церемония по връчване на наградите Red Dot ще се състои на 25 юни 2007 г. в Essen-Aaltio Theatre в Есен, Германия. Спечелилите продукти ще бъдат изложени на специализираното изложение от 26 юни до 23 юли 2007 г. в музея на Есен, отреден за наградите Red Dot.
„Гордеем се, че Logitech бе оценен от една от най-престижните институции за дизайн” – каза Гуерино Де Лука, Президент и Главен изпълнителен директор на Logitech. „Ние сме сред първите, които произвеждат такъв тип уникални продукти. Тези награди са признание за усилията, които влагаме в разработването на дизайна им. Дизайните на клавиатурата Logitech diNovo Edge и навигатора NuLOOQ са революционни и задоволяват нуждата на клиентите от изключително атрактивни продукти с високо качество на действие.”
„Качеството на продуктите на Logitech вече спечели журито, което позиционира компанията сред най-добрите в дизайнерската индустрия” – каза д-р Петер Жеч, „Това означава, че продуктите на Logitech успешно са издържали проверката на нашите експерти по дизайн”.
Клавиатурата Logitech diNovo Edge
Клавиатурата Logitech diNovo Edge е направена от черен полупрозрачен Plexiglas®, отрязан с лазер и поставен в излъскана алуминиева рамка. Стилният минимизиран профил е с акцент върху динамично осветените икони, поставени на клавиатурата. Когато не са активирани, иконите са невидими, запазвайки лъскав дизайна без много видими бутони. Като първа зареждаща се клавиатура на Logitech, diNovo Edge е с touch-панел с бутони и удобно навигационно управление. Има и вграден безжичен Bluetooth®.
Навигаторът Logitech NuLOOQ
NuLOOQ навигаторът е с големина на половин топка за тенис и разполага с подвижен гумиран пръстен (navring™) за лесна навигация – в това число бързо обръщане и приближаване – в документи и изображения. Чувствителният на допир диск (tooltuner) се използва за прецизна настройка, като например големината на четката в Adobe® Photoshop®, текстовите атрибути на Adobe InDesign®, времевите параметри за аудио и видео редактиране. Освен това навигаторът работи с широка гама от програми – Adobe Creative Suite® 2, Adobe Photoshop Elements 4, Final Cut Pro®, iTunes®, Microsoft® Visio® и много други.
Red Dot Design наградите
С повече от 2500 участия от 43 различни държави, Red Dot наградите за дизайн е едно от водещите събития в своята област в света. След 1955-та всяка година Essen Design Zentrum Nordrhein Westfalen избира забележителни дизайнерски продукти и ги почита, като организира специализирана за целта изложба в музея на Red Dot, която е с над 120.000 посетители годишно (www.red-dor.de/press).

Коментар