Samsung извади 30-инчов LED монитор

Корейската компания Samsung показа за първи път на стартиралото днес изложение CeBIT в Хановер 30-инчов LCD монитор, със задно LED осветяване. Моделът SyncMaster XL30 поддържа Adobe RGB цветови обхват и позволява картини от DSLR камери да бъдат предавани в истински и естествени цветове на монитора.
Новият монитор на корейския гигант има контраст 3000:1, време за реакция 2 милисекунди и зрителен ъгъл 170 градуса, съобщава digitimes.com. XL30 идва заедно със софтуера "Natural Color Expert", който позволява на потребителите да настройват важни параметри като гама, температура на цвета температура и баланс на бялото. Настройките могат да се задават както в Adobe RGB, така и в sRGB, според предпочитанията на потребителите.
30-инчовият LED-базиран монитор поддържа също и функцията HDCP за гледане на видео с висока резолюция (HD) през DVI порт. Миналата година Samsung въведе 20.1-инчов LED блок за задно осветяване (BLU) на LCD екрани.
На CeBIT корейската компания показва и концептуален 19-инчов LCD със SXGA (1,280×1,024) резолюция, който може да се свързва с до 6 други монитора посредством USB порт, без необходимост от добавяне на графична карта. В монитора са вградени DVI и D-sub входни портове, както и USB 2.0 хъб, които улесняват свързването към други устройства и увеличават функционалността.

Коментар