Белият дом отхвърли идеята за “Звезда на смъртта”

Белият дом публикува официален отговор на петицията за построяване на космическа бойна станция, или „Звезда на смъртта”. От администрацията на Барак Обама са категорични, че няма шанс за подобен проект, въпреки желанието на 35 хиляди души, подписали петицията, за създаване на нови работни места и засилване на националната сигурност.

Три причини мотивират отказа на Белия дом. На първо място, строителството на бойната станция ще излезе твърде скъпо на данъкоплатците – около 850 000 000 000 000 000 долара. Второ, американските власти не поддържат идеята за унищожаване на планети. И трето, неразумно би било да се харчат пари за машина, която едноместен космически кораб може да ликвидира.

Белият дом припомня, че в момента човечеството разполага с Международна космическа станция с размерите на футболно игрище, на която шестима космонавти провеждат научни изследвания. Овен това САЩ имат две космически лаборатории, едната от които с лазер (Curiosity). В допълнение, НАСА планира мисия на Луната, както и построяване на кораб за полет до Слънцето (проекта Solar Probe Plus).

"Ние вече живеем в бъдещето! Наслаждавайте му се. И още по-добре – помогнете да го изградим, да направим кариера в областта на науката и технологиите… Не забравяйте, че Звездата на смъртта може да унищожи планетата и дори цялата звездна система, но тя е незначителна в сравнение със Силата", допълва Пол Шоукрос от Белия дом.

по темата: „Белият дом отхвърли идеята за “Звезда на смъртта””

добавете коментар...

  1. User

    Вече можем да живеем спокойно – няма да сме жертва на ситите

Коментар