Facebook показва утре смартфон?

Facebook ще покаже най-вероятно във вторник, 15 януари, смартфон със собствения си бранд. Компанията е разпратила покани до журналисти за специално събитие в централата си в Менло Парк, Калифорния, предаде VentureBeat.com.

Подобни събития са рядкост за най-голямата социална мрежа. Твърди се, че компанията ще покаже нещо значимо, като вероятно това ще бъде фирменият смартфон, слухове за който циркулират отдавна в интернет.

По непотвърдена официално информация, устройството ще се произвежда от HTC, за която съюзът с Facebook може да се окаже мощно оръжие в битката с конкурентите на мобилния пазар.

Марк Зукърбърг, шефът на Facebook, от друга страна нееднократно е отричал възможността за пускане на брандиран смартфон, считайки подобен ход за стратегически неправилен.

Според публикация в TechCrunch.com, на мероприятието утре компанията може да покаже не собствен смартфон, а операционна система Facebook OS. Твърди се, че новата ОС няма да конкурира епълската iOS и Android на Google, а ще бъде насочена само към потребителите в развиващите се страни.

Коментар