Още компании влизат в алианса Smart TV

Алиансът Smart TV обяви, че шест нови водещи компании за електроника се присъединяват към него. По този начин ще бъде обогатена взаимната платформа за приложения и услуги за смарт телевизори.

Сред новите членове са производители като Panasonic, ABOX42 и TechniSat и доставчици на решения като IBM и Specific Media. Те споделят виждането, че е необходимо развитие на едни и същи приложения за разнородни платформи.

Потребителите ще получат по-богато Smart TV преживяване с 3D видео, висококачествена видео и аудио техника и разнообразно съдържание с приложения, създадено от нов SDK (набор за софтуерна разработка).

Основатели на алианса са LG Electronics, TP Vision и Toshiba, като по-късно към инициативата се присъединиха компаниите YuMe, Obigo и Qualcomm. Тяхната обща цел е създаване на подобрена екосистема от услуги, чието функциониране не зависи от употребата на традиционните интернет платформи.

Новият софтуер за Smart TV поддържа 3D видео, MPEG-DASH, мениджмънт на  дигиталните права (DRM) и други характеристики. Програмистите получават нов емулатор, който им позволява да тестват приложенията предварително, за да се уверят, че те работят с телевизорите на Smart TV Alliance.

Налична е също функция за проверка съответствието на приложението с изискванията на крос платформите на алианса. Нови техники помагат за по-лесно откриване на грешки.

Коментар