Series 7 Ultra – новият ултрабук на Samsung

Първият представител на Ultra в семейството на Series 7 осигурява истинска мобилност и мощ в ултратънко и леко алуминиево тяло

Първият представител на Ultra в семейството на Series 7 осигурява истинска мобилност и мощ в ултратънко и леко алуминиево тяло

Един от горещите продукти на изложението CES 2013 в Лас Вегас беше новият ултрабук Series 7 Ultra на Samsung. Моделът предлага повишени производителност, графични и сензорни възможности.

Като първи представител на Ultra в семейството на Series 7, ултрабукът осигурява истинска мобилност и мощ в ултратънко и леко алуминиево тяло. Full HD екранът поддържа резолюция 1920х1080 пиксела и яркост 350 нита, а оптимизираните JBL говорители и AMD графика допълват изживяването.

Дисплеят на лаптопа е по-ярък и по-широк от предишните модели и се отличава с широк ъгъл на видимост от 178 градуса, като така улеснява споделянето на мултимедия с приятели и съвместната работа с колеги.

Батерията с живот до 8 часа позволява на потребителите да използват компютъра си свободно през целия ден, отбелязва производителят. Ултрабукът идва с най-новите процесори Intel Core i5 и с твърдотелен диск (SSD) до 256GB.

Възможностите за 10-точково интуитивно тъч управление и времето за зареждане от 6 секунди правят Ultra удобен за употреба в движение. Устройството ще бъде достъпно и с възможност за 4G LTE свързаност, което допълнително подобрява мобилността му (при тъч моделите).

Свързването на Ultra с други устройства не представлява проблем, благодарение на трите USB и един LAN портове, както и незабележимия слот за сигурност, който при необходимост гарантира, че устройството е надеждно свързано.

Series 7 Ultra ще се появи на българския пазар през февруари. Моделът работи под управление на операционна система Windows 8. Цената на ултрабука все още не е обявена.

Коментар