Гигантски телевизор се „засажда” в двора

Притежателите на частни имения имат нова възможност да разнообразят своите градини и да се забавляват по-пълноценно. Австрийската компания Porsche Design Studio предлага на хората с пари голям телевизор, който буквално се засажда в двора.

LED моделът C SEED 201 се отличава с огромния си 201-инчов екран (5,11 м). Телевизорът „чудовище” се сгъва като акордеон и се скрива под повърхността на земята във водоустойчива яма, като само за половин минута може да се разгърне в пълния си ръст.

C SEED 201 изглежда наистина впечатляващо с конструкция, която стъпва на 4,6-метрова основа. За броени секунди седем модулни LED панела се обединяват в един гигантски екран, способен да се завърта на 135 градуса.

Резолюцията на 201-инчовия екран е сравнително скромна – 725 хиляди светодиода възпроизвеждат 4,4 трилиона цвята при яркост 5000 нита, която е достатъчно за комфортно гледане дори и на слънчева светлина. Вътре в карбоновия корпус са поместени три 700-ватови събуфера.

C SEED 201 получава сигнал от медиен сървър под управление на Windows 7, свързан по оптично влакно, по което се предават звук и HD видео. Предвидена и защита от неупълномощен достъп – на пулта за управление има скенер на пръстови отпечатъци.

Телевизорът е оборудван с вградени сензори за време, предвид, че работи под открито небе. Цената на модела все още не е обявена, но се очаква C SEED 201 да бъде по възможностите само на ограничен брой клиенти.

Коментар