Surface Pro ще измества бизнес лаптопите

В близките няколко седмици Microsoft ще пусне версия на таблета Surface под управление на операционна система Windows 8 Pro, според източници от компанията, на които се позовава softpedia.com.

Таблетът ще работи с пълнофункционална версия на Windows 8 и ще поддържа старите приложения, като по този начин ще конкурира лаптопите и ултрабуците под Windows.

В потвърждение на подобен сценарий, немският софтуерен гигант SAP обяви пред The Times of India, че планира да купи таблети Surface Pro  вместо лаптопи за всички свои служители. Същото се очаква да направят и някои други големи компании скоро след пускане на устройството.

Цените на Surface Pro започват от $899 (€675) за модел с 64 GB памет, а вариантът с двойно повече сторидж струва $999 (€750). Microsoft няма да предлага Touch Cover със Surface Pro, но корпоративните купувачи ще имат опция за клавиатура.

Surface Pro вече е в серийно производство. По непотвърдена официално информация, таблетът ще излезе на пазара на 29 януари.

Коментари по темата: „Surface Pro ще измества бизнес лаптопите”

добавете коментар...

  1. :)

    И, старите приложения няма да поддържат touch & gestures, с което ще се върнем на провала от 2000-та година. MS така и не разбраха защо тогавашната им помия нямаше успех …

Коментар