Polaroid пуска детски таблет

Ако ви се струва, че дребосъците се запознават с цифровите технологии все по-рано, чакайте да видите какво ще стане, когато се доберат до таблет, разработен специално за тях. Polaroid разшири своето портфолио от таблети с Kids Tablet, едно ново допълнение към този разрастващ се пазар, който вече включва MEEP!, Tabeo и LeapPad.

Това устройство работи с Android 4.0 и има 8 GB място за съхранение, 1GHz чип и 512MB RAM. Отличава се със заболени ъгли и сензорен мултитъч дисплей с резолюция 800х480 пиксела. Устройството се предлага с функции за вграден родителски контрол и безопасен уеб браузър, разработен от Maxthon.

Детският таблет включва предварително инсталирани книжки за деца, които могат да се разглеждат в три режима – „Прочети ми” , „Чета си сам” и автоматично четене. Но предвид липсата на български книжки, може би е по-интересно да се каже, че устройството има 35 предварително заредени приложения за какво ли не, включително за музика и рисуване. Има също така и детско видео приложение, което дърпа клипове от YouTube въз основа на възрастта на потребителите.

Kids Tablet разполага с 2 MP камера, USB порт, WiFi, слот за SD карта памет, цифров акселерометър, вграден високоговорител, жак за слушалки и микрофон. Система за екранно заключване предпазва от случайно натискане на екрана или клавиатурата. Освен това дизайнът на устройството включва задни гумени бутони за предпазване при падания и удари. Цената на Kids Tablet е 150 долара.

Коментар