Asus VivoTab Smart идва с Atom и Windows 8

Тайванският производител Asus обяви таблета VivoTab Smart с 10,1-инчов HD дисплей и операционна система Windows 8. Моделът стъпва на двуядрен процесор Intel Atom Z2760 и предлага опция TranSleeve с функции на безжична клавиатура и протектор на екрана.

VivoTab Smart е дебел само 9,7 милиметра и тежи 580 грама. Дисплеят с LED подсветка използва IPS матрица и поддържа резолюция 1366×768, а зрителният ъгъл е 178 градуса.

Таблетът е оборудван също с 5-точков мултитъч за прецизно боравене с Windows 8. Иновативната добавка TranSleeve съчетава покритие, клавиатура и стойка в едно, като така не само помага при писане, но и защитава устройството.

VivoTab Smart издържа до 9 часа и половина работа с едно зареждане на батерията, твърди производителят. Таблетът поддържа десктоп приложения от Windows 8 Store и е съвместим с повечето „plug and play” периферни устройства.

Налични са още предна 2-мегапикселова камера за видео чат и задна камера с резолюция 8 мегапиксела, автофокус, 5-елементна леща и възможност за видео запис 1080p Full HD. За качеството на звука се грижи аудио технология SonicMaster, допълнена с два вградени стерео говорителя.

VivoTab Smart идва в керамично бяло, диамантено синьо и маково червено. Препоръчителната цена на таблета е 499$ за Wi-Fi модела и 599$ за Wi-Fi + 4G LTE. Клавиатурата Asus TranSleeve ще се продава отделно, уточниха от производителя.

Коментар