Мтел ще подкрепи и през 2013 г. Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в Мездра

За десета поредна година Мтел ще подкрепи Дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Вяра, надежда, любов” в гр. Мездра.

Компанията подпомогна и довършителните работи по изграждането на Терапевтична работилница, която отвори врати днес в присъствието на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и посланика на Япония у нас Н.Пр. Такаши Коидзуми. В работилницата са обособени работни ателиета по различни занаяти, в това число готварство, шивачество, грънчарство и други. Те ще помогнат на младите хора да придобият полезни и практични умения, за да водят самостоятелен живот и да се реализират на трудовия пазар. В терапевтичната работилница са включени специализирани услуги от квалифициран персонал. Основното финансиране по изграждането й е осигурено безвъзмездно от японското правителство.

Новооткритата работилница ще се посещава от възпитаниците на дома за деца и младежи с умствена изостаналост “Вяра, надежда и любов” в Мездра, от защитеното жилище към социалното заведение и деца с увреждания от града.

Сътрудничеството на Мтел с дома датира от 2003 г., като през 2006 година телекомът стана негов кръстник, давайки му името „Вяра, Надежда и Любов”. През 2007 година пък Мтел дари средства за изграждането на защитено жилище към дома, първото от такъв тип в област Враца. По този начин телекомът подкрепи младежите от дома, създавайки за тях подходяща среда, близка до семейната.

Клиентите на Мтел могат да подкрепят дома в Мездра, както и още четири социални проекта чрез дарителската кампания 1788. Те могат да изпратят SMS на кратък номер 1788 (0,60 лева с ДДС). Мтел удвоява събраната сума, а в края на годината средствата се разпределят поравно между проектите.