Филипс България отбеляза своята 20-годишнина

С дискусия на тема „Иновации и здравеопазване“ и  празничен коктейл в Кемпински Хотел Зографски на 22-ри януари Филипс България отбеляза своята 20-годишнина. В дискусията се включиха водещи специалисти в кардиологията и онкологията, които обсъдиха тенденциите и ролята на иновациите за устойчиво развитие на здравната система.

Редица представители на държавната и местна власт, бизнес партньори, водещи специалисти и служители на компанията отпразнуваха годишнината на изискан коктейл.

През 120-годишната си история, портфолиото на Филипс значително се променя, но иновациите остават крайъгълният камък за успехите на компанията. Само за 2011 г. компанията е инвестирала 7% от оборота си (22,6 млрд. евро) в развойна и иновативна дейност.

Сред най-значимите изобретения на Филипс през годините са електрическата крушка, рентгеновата тръба, въртящите се глави на електрическата самобръсначка, аудио касетата, компакт дискът, DVD-то, 3D медицинския скенер.

„Филипс продължава да развива своята дейност на базата на иновациите, предлагайки решения на ключови обществени проблеми като: застаряващото население, подобряването на условията на живот в градовете, промотирането на здравословен начин на живот и един по-устойчив свят. В тези направления са насочени и най-високотехнологичните ни изобретения, които променят качеството на живот на хората”, каза г-жа Радмила Филева, изпълнителен директор на Филипс България.

Коментар