Потребители на Safari съдят Google

       
         

Потребители на епълския браузър Safari заведоха съдебно дело срещу Google, твърдейки, че интернет компанията е заобиколила настройките за сигурност, за да проследи тяхното поведение, докато използват услугите й, съобщи softpedia.com.

Информацията идва от адвокатската кантора Olswang, която твърди още, че делото е първото по рода си на територията на Обединеното кралство. Недоволните потребители са създали група в социалната мрежа Facebook, наречена „Safari Users Against Google”s Secret Tracking” ("Потребители на Safari срещу тайното проследяване на Google").

Olswang уточнява, че обвиненията са във връзка с проследяващите „бисквитки”, които, според ищците, Google тайно инсталира на компютрите на потребителите, използващи Safari за достъп до услугите й.

Според един от ищците, твърдението на Google, че не събира лична данни от потребителите си, може да е вярно, но компанията не дефинира какво е това "лична информация". Потребителите са страната, която трябва да решава този въпрос, смята ищецът.

по темата: „Потребители на Safari съдят Google”

добавете коментар...

  1. :)

    мхм, май не знаеш кво говориш?!

    Ако си мислиш, че ползването на Chrome и Firefox променя нещата, много се лъжеш. Google са основен спонсор на Mozilla, та те поръчват музиката.

    Остава единствено Opera като възможност, и съм убеден, че Google правят всичко възможно да заобиколят защитите и там. Просто никой не си е направил труда да проверява.

    Та, явно смешния сектант си ти.

  2. мхм

    Смешници, ми да не ползват смотания Сафари, като не искат да ги следят, тъпи сектанти.

Коментар