Тим Кук вдъхва кураж на служителите

Тим Кук смята, че Apple не винаги е ризбирана правилно.

Шефът на Apple Тим Кук даде кураж на служителите на компанията на сбирка, посветена на финансовите резултати за последното тримесечие. Както е известно, Apple отчете рекордни постижения, но Уол Стрийт очакваше повече и понижи акциите на компанията.

Няколко интересни теми е засегнал Тим Кук по време на разговора, за който съобщава 95toMac. Така например, за конкуренцията с Android изпълнителният директор на Apple смята, че устройствата с тази платформа са широко разпространени, заради многото модели и ниските цени. В същото време обаче iPhone и iPad имат по-добри хардуер и софтуер, заявил Кук.

По неговите думи, потребителите на iOS устройства ползват по-чество своите iPhone и iPad, отколкото притежателите на подобни Android джаджи. Като доказателство за това Кук посочва потреблението на трафик, където iOS надделява над Android въпреки по-малкия си пазарен дял.

Тим Кук изтъква също, че дори само подразделението за iPhone е по-успешно отколкото цялата корпорация Microsoft. Ако то беше автономна компания, щеше да влезе в Топ 100 на Fortune, казал CEO-то на Apple.

Кук не пропуска да коментира и акциите на Apple, наблягайки на факта, че подобни финансови резултати отчитат само нефтените гиганти. „Не знам за вас, но аз не бих искал да работя в такива компании”, заявил той пред служителите. Според него, цената на акциите не е най-важната за Apple, приоритет за компанията е създаването на нови продукти, които се харесват на потребителите.

Накрая, Тим Кук добавил, че Apple не винаги е разбирана правилно. Компанията винаги ще има много критици, независимо от това колко е успешна, заключава CEO-то.

Коментар