Microsoft разширява линията таблети Surface

Microsoft планира да разшири линията таблет компютри Surface, стана ясно на пресконференция по повод финансовите резултати на компанията през четвъртото тримесечие на 2012 г. В частност, Microsoft ще добави нови модели, ще разшири географски продажбите, както и каналите за дистрибуция, съобщи финансовият директор Питър Клейн.

Продажбите на Surface, макар и в ограничени количества, са способствали за ръста в приходите на Microsoft през четвъртото тримесечие, твърди Клейн. По неговите думи, устройството се отличава с редица иновации, които демонстрират силата на Windows 8, когато тя е тясно интегрирана с хардуера и софтуера.

Клейн отстоява позиция, че при създаване на продукта една и съща компания трябва да разработва софтуерната и хардуерната част, пише CNET.

Освен това финансовият директор отбеляза огромното търсене на Surface, което Microsoft не може да удовлетвори в момента. Клейн обаче не съобщи колко устройства е продала компанията за отчетния период. По неофициална информация, продажбите на Surface възлизат на 1 милион броя.

Коментар