Toshiba Satellite U920t – хибриден ултрабук

Satellite U920t разполага с 12,5-инчов тъчскрийн дисплей и се явява алтернатива за потребители, които търсят мобилен компютър с компактни размери, подходящ за различни цели. Хибридът съчетава най-доброто от двата свята: за ползване на съдържание придобива удобна  форма на таблет с тъчскрийн дисплей и Windows 8, а за създаване на съдържание и за задачи, които изискват продължителна работа и повече писане, се трансформира в лаптоп само с едно движение.

Благодарение на партньорството между Toshiba и Intel, хибридът U920t разполага със сензор Intel Sensor Solution, който се грижи за всички състояния, свързани с околната среда като ускорение, магнитно натоварване, ъгъл на наклона и околна светлина. Освен това Satellite U920t се активира и е готов за ползване за броени секунди.

Мултифункционалният хибрид е създаден на базата на иновативно разположение на дисплея, който позволява лесна трансформация от лаптоп в таблет. 12,5-инчовият тъчскрийн дисплей с възможност за гледане под голям ъгъл и задно LED осветяване поддържа въвеждане на текст с пет пръста. Дисплеят е защитен от надраскване с Corning Gorilla стъкло отпред и покритие, което предотвратява оставянето на пръстови отпечатъци.

Satellite U920t може да се справи и със сложни компютърни задачи, благодарение на мобилен процесор от трето поколение на Intel и нова видео карта Intel HD Graphics 4000. Вграденият SSD с капацитет за съхранение до 256GB допринася за бързата скорост на мобилния компютър. SSD работи безшумно и не отделя излишна топлина, устойчив е на удари и е много енергийно ефективен. 

Satellite U920t предлага пълен набор от стандартни портове за свързване, вкл. HDMI, два USB 3.0 входа и SDTM четец за карти. Налични са също WLAN и Bluetooth 4.0 за безжичен достъп до мрежи и свързване с периферни устройства. С помощта на технологията Intel Wireless Display хибридът позволява безжично възпроизвеждане на картината от дисплея на съвместим телевизор с голям екран.

Хибридният ултрабук  има две вградени камери: предна 1,0 мегапиксела със сензор за околната светлина и още една камера отзад с резолюция 3,0 мегапиксела и автофокус. Един от USB портовете поддържа  функцията „Sleep-and-Charge” за зареждане на смартфони, MP3 плейъри и други преносими електронни устройства, дори когато хибридният ултрабук е изключен.

Satellite U920t съчетава сребрист магнезиев корпус с качествени детайли в зоната под дланите. Долната част е кафява с релефно покритие. Клавиатурата със своите матови черни клавиши и LED подсветка допълва стилния дизайн.

Новият  ултрабук на Toshiba вече се предлага в България на препоръчителна цена от 2099 лева.

Коментар