Microsoft пусна Office 365 Home Premium

Microsoft пусна вчера по цял свят облачната услуга Office 365 Home Premium, която включва пълен набор от Office приложения и може да се използва на до 5 устройства (таблет, персонални или Mac компютри с Windows). Услугата се предлага с допълнително място за съхранение в SkyDrive и разговори по Skype.

Премиерата на Office 365 Home Premium е стъпка в трансформацията на Microsoft в компания за устройства и услуги, заяви главният изпълнителен директор Стив Балмър.

Microsoft ще предлага новите функции и услуги първо в облака, трансформирайки традиционния тригодишен цикъл на представяне на нови версии на продуктите. Актуалните функции и услуги вече се предоставят на потребителите веднага щом са налични.

Едновременно с това, Microsoft представи и версията Office 365 University за студенти, преподаватели и служители във висшите учебни заведения.

Компанията пусна в световен мащаб и актуализирани версии на традиционните Office пакети: Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013 и Office Professional 2013. Office 365 за бизнес потребители ще излезе официално на 27 февруари.

В скорошно глобално проучване близо 60% от анкетираните са заявили, че не разполагат с достатъчно време, за да правят нещата, които искат, а над 80% твърдят, че биха могли да си спестят час или няколко на ден, ако са по-организирани. Microsoft въвежда Office 365 Home Premium с идеята на отговори на тези нагласи сред потребителите.

Коментар