Xerox се нарежда на челните места в класацията на световните иноватори

През изминалата 2012 година Xerox (NYSE:XRX) регистрира в САЩ общо 1 215 патента. Те нареждат компанията в топ позициите в класацията на световните иноватори и ще доведат до оптимизиране на работните процеси в предлаганите от Xerox услуги.

Заслуга за патентите имат всички дъщерни компании на Xerox, между които центъра за проучвания Palo Alto Research Center (PARC). За изминалата година съвместния бизнес на Xerox в Япония – Fuji Xerox, регистрира 686 патента. Сборът от регистрираните в Америка патенти на групата Xerox възлиза на 1 900, което класира компанията на 10-то място в световната класация на IFI за интелектуална собственост.

 „Патентите са важна оценка за нашите продължителни усилия в създаването на иновации. Най-важни обаче са хората, които стоят зад тях. Те са онези, които превръщат откритията в работещи решения за нашите клиенти“, казва Софи Вандеброук, главен ръководител на отдел Технологии и президент на Xerox Innovation Group. „Държим нашите учени и инженери да подхождат творчески, но без да губят фокус върху нуждите на клиентите. Внедряването на иновациите ще подобри нашата технология за документи, но също ще опрости и услугите за бизнес процеси, които Xerox предлага в области като здравеопазване, финанси, обслужване на клиенти и транспорт.“

Един от последните регистрирани патенти в сферата на услугите е 8 315 946, който включва решението e-Childcare. То позволява на агенции за човешки ресурси да субсидират услуги за грижа за децата, като в същото време спомага за възпрепятстване на измамите, намалява разхода на хартия и оптимизира метода на плащане, спестявайки пари на данъкоплатците. Патент 8 234 237 има отношение и към система за управление на работните процеси, като отчита липса на данни от сканирани документи и ги връща за допълване на информация. Патентът е интегриран в система, която анализира базата данни от голям брой сървъри за печат, за да създаде профил на информацията спрямо нуждите на потребителя и генерира списък с най-полезните маркетинг портали за акаунта.

От 1930-та насам, изследователите на Xerox регистрират над 60 000 патента в цял свят. Наскоро компанията отличи персонално 12 учени за постигане на патентни рекорди, чиито общ сбор за последните няколко години достига 1 550. Освен Национален орден за технология – най-високото отличие, присъдено от президента на САЩ, Xerox получава множество награди за иновации, между които класирането в списъка Томсън Ройтерс със 100-те най иновативни компании в света.

Годишно Xerox и Fuji Xerox инвестират около 1.5 милиарда долара в изследвания, разработки и инженеринг.

Коментар