Излезе версията на MotoTest за Android

Популярното приложение MotoTest, което подготвя кандидат-шофьорите за решаване на листовките на КАТ, вече се предлага и във версия за най-разпространената мобилна платформа Android.

"Поправихме една голяма несправедливост. По стечение на обстоятелствата досега нямаше версия на за най-популярната мобилна ОС – Android, но вече нашата голяма любов към зеленото роботче е препотвърдена със специална версия на MotoTest за тази платформа”, коментира Генчо Чокоев, управител на разработчика ГенСофт.

MotoTest за Android предлага доразвита функционалност и същевременно е безплатно. Самата мобилна платформа Android дава неограничени възможности за донастройване и персонализиране и като правило приложенията за нея са безплатни. „Тези й характеристики силно печелят нашето уважение и резултат е новият MotoTest”, допълни Чокоев.

Миналата година компанията пусна първи вариант на MotoTest за Windows Phone и спечели конкурса на Microsoft България, а по-късно създаде версия за iOS платформа и зарадва феновете на iPhone, iPod и iPad.

Богатството от Андроид устройства и версии е основната причина разработката за тази платформа да отнеме по-дълго време. В крайна сметка ГенСофт решава да се фокусира върху последната основна версия Android 4.0.3+ в името на унифицирано потребителско изживяване.

Работата по MotoTest е хоби на компанията и жест към Теньо Тенев, президент на автошкола "Зелена вълна", с когото ГенСофт си партнира повече от 10 години, или откакто издаде листовките на КАТ на CD. С разработване на мобилно приложение компанията иска да даде своя принос за повишаване на безопасността на движението чрез по-добра подготовка на кандидатите за водачи на МПС.

MotoTest  позволява на кандидатите за шофьори да се подготвят пълноценно по всяко време и на всяко място чрез своя мобилен телефон, като решават най-актуалните листовки на КАТ, сподели Никола Иринчев от екипа на фирма ГенСофт , разработил приложението.

MotoTest изчислява и Ранг на подготвеност на курсиста на базата на дадените сгрешени отговори. Приложението следи за въпросите, които затрудняват най-много потребителя, и набляга на тях. Не на последно място, всички промени на официалните листовки на КАТ могат да се отразят веднага в приложението.

Съгласно новите разпоредби на КАТ за провеждане на теоретичния изпит, за всеки курсист се генерира индивидуална листовка по специални алгоритми измежду 1500 въпроса и 1000 картинки. MotoTest пресъздава адекватно условията на изпита – генерира листовка с 45 въпроса с време за решаване 20 минути. Приложението има 3 режима на работа – Изпит, Обучение и Поправка, които позволяват на потребителя да се упражнява по най-удобния начин.

"Според  последните изменения от 4 декември 2012 г. на Наредба  №38 за условията и реда на провеждане на изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС, пред учебните центрове за подготовка на водачи се поставя изискване от 1 март тази година една четвърт от курсистите да полагат електронен тест, като всяка следваща година този процент да се увеличава двойно, така че от 1 януари 2016 всички кандидати да се явяват на електронен тест", сподели управителят на „Зелена вълна” Теньо Тенев.

Ето защо издателският център предлага на курсистите обучение на таблети с инсталирани изпитни тестове за всички категории, видеофилми по основните теми за подготовка на водачи кат.В, а през интернет връзка с онлайн каталога Google Play може безплатно да се свали мобилното приложение MotoTest.

Даунлоуд:
MotoTest за Android
MotoTest за iPhone/iPad
MotoTest за Windows Phone

по темата: „Излезе версията на MotoTest за Android”

добавете коментар...

  1. Niki

    Pri men ne se startira 🙁 s Android 4.0.3 sum

Коментар