Symantec: Само антивирус не е достатъчен

Компютърните мрежи на редакцията на вестник Ню Йорк Таймс бяха подложени на постоянни атаки от китайски хакери след публикуване на статия във вестника за богатството на премиера на Китай Вен Джиабао. Мрежата се защитава от софтуер на Symantec, но 45 варианта на зловредния софтуер, който са използвали хакерите, не се засичат от антивирусната програма.

Компанията излезе с обяснение, че организациите не могат да разчитат само на антивирусен софтуер, ако искат да гарантират, че техните системи са адекватно защитени от кибер атаки. Според Symantec, атаки от типа, описани в статията на Ню Йорк Таймс, показват колко е важно да се използва пълният капацитет на решенията за сигурност независимо дали става въпрос за домашен или корпоративен потребител.

От компанията добавят, че единствено обновленията на базата данни на антивирусния софтуер в никакъв случай не са достатъчни за всекидневните промени на зловредния софтуер и кибер атаките. От Symantec съветват потребителите да залагат на интегрирани пакети за защита, защото сам по себе си антивирусният софтуер е крайно недостатъчен.

Корпорацията Mandiant, която отговаря за разследване на кибер атаките над системите на Ню Йорк Таймс, обяви, че атаките идват от Китай и са подкрепени от китайската армия.

Коментар