Microsoft с нова услуга за уеб разработчици

С пускане на Internet Explorer 9 Microsoft най-накрая показа на уеб разработчиците, че се развива в посока на последните уеб стандарти. По-голямата част от работата беше изпълнена, като например поддръжката на стандарта HTML 5, но с Internet Explorer 10 нещата коренно се подобриха.

Все пак софтуерният гигант го чака дълъг път и време, за да убеди напълно общността в положителната промяна на браузъра. С тази цел компанията обяви новата си онлайн услуга modern.IE, която предлага набор от инструменти за подобряване на поддръжката на Internet Explorer за всяка уеб страница.

Сайтът предлага няколко инструмента, като сканиране на сорс кода за най-често допусканите грешки, излишна функционалност и несъвместимости. Предлагат се също така и съвети относно най-добрите практики и как по най-подходящия начин да се интегрира функционалност, работеща еднакво добре на всички браузъри и на различни устройства.

Освен това Microsoft предлага промоционален тримесечен достъп до услугата BrowserStack, която дава възможност на разработчиците да тестват своя код през богат набор от браузъри, операционни системи и устройства в облака. 

Коментар