Младежи ще приемат Харта за онлайн правата

Първият по рода си ТийНЕТ Парламент, посветен на международния Ден за безопасен интернет, ще се проведе на 5 февруари. Ученици от цялата страна ще могат да следят дискусиите на живо в интернет от Зала „Изток” на Народното събрание, съобщи Центърът за безопасен интернет.

       

Десет делегати, избрани с гласуване във Фейсбук и още 100 ученика от 6 средни училища, ще приемат Харта за онлайн правата и отговорностите на младите хора в България. 

Събитието се организира от Националния център за безопасен интернет със съдействието на парламентарната Комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта и под патронажа на Цецка Цачева.

Както младите хора в залата, така и техните връстници в страната, които ще следят дискусиите онлайн, ще могат да задават въпроси към депутати, заместник-министъра на образованието Милена Дамянова, председателя на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов, началника на Сектор „Трансгранична престъпност“ в ГДБОП Явор Колев, регионалния представител на Фейсбук Габриела Чех, представителя на европейската мрежа от центрове за безопасен интернет INSAFE Ханс Мартенс и др.

Международният Ден за безопасен интернет се отбелязва за десета поредна година по инициатива на ЕК и се организира от съответните националните центрове. Целта на мероприятието е да ангажира обществеността с каузата за по-добра и безопасна интернет-среда за децата и младите хора.

Предаването на живо онлайн от Народното събрание ще се осъществи на специално създадения сайт, през който младите хора от цялата страна ще могат също да изпращат в реално време въпросите си към присъстващите в залата участници.

Коментар