Xperia Z – флагманският смартфон на Sony

Xperia Z е елегантен и същевременно много здрав смартфон, способен да работи при всякакви условия

Xperia Z е елегантен и много здрав смартфон, способен да работи при всякакви условия

Sony Mobile представи наскоро новия си флагмански смартфон Xperia Z. Моделът работи под управление на Android и разполага с 5-инчов Full HD 1080p Reality Display, четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro, 13-мегапикселова камера и 4G LTE технология – характеристики, които го определят като наистина първокласен смартфон.

Яркият и контрастен Reality дисплей работи с Mobile Bravia Engine 2, пренасяйки опита на Sony при телевизорите в смартфона. Xperia Z разполага и с възможностите на дигиталните камери на Sony: оборудван е с Exmor RS for mobile, първия в света сензор за изображения с HDR (High Dynamic Range) видео за смартфони. HDR технологията осигурява чисти изображения при силна насрещна светлина.

Stamina режимът на батерията може да увеличи времето на готовност четири или повече пъти, като автоматично изключва изтощаващи батерията приложения, когато екранът е изключен, и ги рестартира, когато екранът отново е включен.

Приложения Sony media осигуряват идентични забавления с всички Sony устройства. Инсталираните в Xperia Z приложения Walkman, Album и Movies позволяват откриване на онлайн и офлайн съдържание през единична точка за достъп и нов начин за възприемане и споделяне на това съдържание.

Walkman приложението осигурява достъп на потребителя до цялата му свалена музика, библиотека от 18 милиона песни от Music Unlimited и социална интеграция с Facebook. Movies приложението дава достъп до над 100 000 филма и ТВ сериали от Video Unlimited, докато Album позволява достъп до снимките на приятелите във Facebook, както и търсенето на снимки според местоположението.

Функциите One-touch позволяват на потребителите да споделят музика, снимки и видеа от техния смартфон на NFC устройства на Sony като високоговорители, слушалки, а вече и телевизори. С дoкосване на Xperia Z до дистанционното на новия Bravia TV снимките и видеата се показват мигновено на големия екран. По същия начин, при докосване на Xperia Z до новите слушалки с NFC – Stereo Bluetooth Headset SBH20 и Wireless Headset DR-BTN200M автоматично се задейства музикалният плейър.

Xperia Z се отличава с OmniBalance дизайн с елегантно заоблени ъгли и гладко огледално покритие от всички страни. Независимо от тънкия си 7,9 мм корпус, смартфонът е изключително издръжлив, благодарение на калено стъкло и нечупливо покритие на гърба и лицето. Xperia Z притежава най-високото ниво на водо- и прахоустойчивост (IP55 и IP57).

Xperia Z ще бъде наличен в световен мащаб от първото тримесечие на 2013 г. Очаква се и модификация Xperia ZL, която предлага същото смартфон изживяване, но в по-малък корпус. Xperia Z и Xperia ZL ще стартират с Android 4.1 (Jelly Bean) и ще получат ъпгрейд до 4.2 съвсем скоро след пускането им на пазара.

Коментар