Samsung оглави рейтинг за надеждност на РС-тата

Американската сервизна компания Rescuecom постави на първо място по надеждност компютрите на Samsung в  новия си рейтинг. При съставяне на класацията се отчита съотношението на обажданията на потребителите в сервизния център и пазарния дял на РС доставчиците в САЩ.

Samsung оглавява класацията с 648 точки. Корейският производител изпреварва почти два пъти най-близкия си преследвач Asus, който има 332 точки. Същевременно Asus също бележи голям прогрес и успява да се укрепи на второ място.

Добри резултати показва и Lenovo, която е трета с 228 точки. Броят на позвъняванията от страна на потребителите за проблеми с компютри на Lenovo е по-малък от 4% от общия брой позвънявания, уточнява Rescuecom.

Apple заема 6-то място със 76 точки, докато по-рано беше четвърта. Снижаването на рейтинга й е свързано с увеличение на дела на потребителите, които са се обадили в Rescuecom с искане за ремонт на техните епълски машини – от 7,8% до 12,7%.

HP заема четвърто място със 124 точки, а Toshiba е пета със 118 точки. Dell е класиране на седма позиция (60), следвана от Sony и Acer съответно с 54 и 28 точки.

Коментари по темата: „Samsung оглави рейтинг за надеждност на РС-тата”

добавете коментар...

  1. SS

    Che koy drug da oglawi che ne se seshtam

  2. :-)

    Тея се бъзикат…

Коментар