Panasonic с нов директор за региона

Кристиан Сокчевич ще управлява бизнеса на Panasonic в Централна и Югоизточна Европа

Panasonic назначи Кристиан Сокчевич за управляващ директор на компанията за региона на Централна и Югоизточна Европа (CSEE). Той ще отговаря за 12 държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Република Чехия, Хърватска, Унгария, Република Македония, Черна Гора, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

„Моята ключова цел е да заздравя позицията на компанията в региона и да увелича пазарния ? дял през следващите няколко години”, коментира назначаването си Сокчевич.

Той работи в Panasonic от февруари 1999 г., като е заемал различни управленски позиции в Европа в сферата на професионалната аудио видео индустрия. Доскоро Сокчевич беше директор на дивизията за професионални камери за Европа, базирана във Вийзбаден, която предлага решения за разпространителската и продукционната индустрия, както и камери за видеонаблюдение и медицински приложения.

През последните години бизнесът на Panasonic в региона на Централна и Югоизточна Европа се ръководеше от Жири Оплетал и Ищван Старк. Първият от тях прекара 17 години в Чехия, а Старк – 18 години в Унгария на различни лидерски позиции.

Коментар