Мтел ускори 3G в десетки градове

Общо 53 населени места и курорти вече имат достъп до мобилен интернет със скорост 42 Mbps в 3G мрежата на Мтел, съобщи телекомът.

За половин година компанията е добавила още 34 населени места към високоскоростния интернет, като покритието вече достига 50% от населението в страната.

43Mbps бяха демонстрирани за пръв път от Мтел през 2010. Подобна мобилна  връзка позволява сваляне на големи файлове за секунди и гледане на 3D и HD канали. Телекомът поддържа в цялата си 3G мрежа 21Mbps.

Коментари по темата: „Мтел ускори 3G в десетки градове”

добавете коментар...

  1. Мими

    страхотно, вече се чувства промяната в нашия град.

  2. Георгиева

    За разлика от други оператори МТел не говори празни приказки, работи упорито и през лятото като нищо може да ни съобщи, че 3G мрежатна им покрива територията на цялата страна…

  3. Антон

    браво, да не пропускаме и това, че с подобряването, касаещо и курортите ще има и повече туристи и хора, които не могат без мобилните услуги.

  4. Петър

    абсолютно е така, подобряването на качеството на мрежите действително ни цивилизова повече, поздравления за стремежа на оператора да подобрява качеството на услугите.

  5. Стаменов

    В момента 3 G мрежата на Мтел обхваща повече от половината градове у нас. Силно се надявам до лятото да покритие цялата страна и така да влезем в цивилизованата част на Европа.

  6. Мира

    това е изключително полезно за хората, които се възползват от всички услуги свързани с разширяване на покритието, браво!

  7. Гери

    отлично !

  8. Григорий

    Я се стегнете, в София не качва повече от 2.5 Mbps. Вие говорите за 40…

  9. Милен

    другите оператори да вземат пример.

  10. sda

    до 🙂

    ми пари
    като имаш – даваш, без значение колко си прост… за съжаление сме прост народ… и ще заглупяваме прогресивно…. 🙁

  11. 3po

    всичко в българия се краде….уж 3 оператора… но всичките са с еднаква тарифа… трябва да ни глобяват с милиярди заради монопола!

  12. :)

    И като те отрежат на 64 кбпс каква е ползата от иновативното?

  13. sda

    добре че погълнаха мегалан и спектръм нет…. иначе щаха да пасат сено

    а да не говорим че останалия свят минава на 4G… а тез наще въвждат 2/3G като "иновация" палячовци… алчни за пари

Коментар