ЕК оценява телеком пазара у нас

В София се провежда редовна мисия на представителите на Генерална дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии” на Европейската комисия (ЕК). Целта е оценка на развитието на пазара на електронни съобщения в България през 2012 г., във връзка с подготовката на годишния доклад в тази област, съобщи МТИТС.

       
         

Представителите на ЕК ще се срещнат с предприятията, предоставящи електронни съобщителни услуги, асоциациите и сдруженията от сектора на електронните съобщения, Комисията за регулиране на съобщенията и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Акценти в обсъжданията ще бъдат прилагането на ревизираната регулаторна рамка 2009 на Европейската общност в областта на електронните съобщения в националното законодателство; развитието на широколентовия достъп; пазарът на мобилни и фиксирани услуги.

Участниците в срещата ще дискутират още защитата на интересите на крайните потребители, универсалната услуга, спазването на принципа на неутралност на мрежата, преносимостта на номерата, единния европейски номер за спешни повиквания 112, защитата на данните на потребителите и конфиденциалността на съобщенията, управлението на радиочестотния спектър, регламентът за роуминга и др.

Информацията, получена по време на срещите с всички участници на пазара, ще бъде използвана в редовния доклад за напредъка в развитието на пазара на електронни съобщения в Европейския съюз.

по темата: „ЕК оценява телеком пазара у нас”

добавете коментар...

  1. Моника

    Специално Мтел има сертификат за "Най-бърза 3G мрежа в българия" от NET CHECK за 2011 и 2012 година. Така, че ЕК да го отрази в своя доклад за напредъка в развитието на пазара на електронни съобщения в България и ЕС.

Коментар