Oracle купува Acme Packet за $1,7 млрд.

Софтуерната корпорация Oracle е на път да осъществи крупна сделка по поглъщане на Acme Packet Inc., производител на мрежово оборудване, за сумата от 1,7 милиарда долара. Покупката ще даде на Oracle достъп до технологии за сигурно предаване на данни в различни мрежи.

Oracle предлага да плати на акционерите по 29,25 долара за всяка тяхна акция, съобщават от компанията. Сумата е с 22% по-висока от пазарната стойност на акциите на Acme към началото на февруари. Новината за офертата от Oracle повиши акциите на Acme и изненадващо понижи тези на Oracle.

Бордът на директорите на Acme вече е одобрил сделката, която се очаква да приключи през първата половина на 2013 г., след като бъде одобрена и от акционерите на компанията и регулиращите органи.

Aсme Packet e млада компания, основана през 2000 г., но вече утвърден лидер на световния пазар за контролери за достъп SBC (Session Border Controller) от операторски клас. Нейните продукти се ползват от над две хиляди компании, 89 от които са играчи от Топ 100 в телекомуникациите.

Коментар