Допълнителни 35 млн.лв. идват от ОПАК

Три нови процедури за кандидатстване на обща стойност 35 млн. лв. бяха одобрени от Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Административен капацитет", съобщи министерство на финансите.

       
         

В Индикативната годишна работна програма (ИГРП) на ОПАК за 2013 г. бяха заложени четири процедури на обща стойност 18,850 млн. лв., предназначени за централните и общинските администрации и за Министерския съвет. След процедура от Комитета за наблюдение на ОПАК за промяна на ИГРП бяха добавени три нови възможности за финансиране.

Две от процедурите са по приоритетна ос II – "Управление на човешките ресурси", с бенефициенти централните, областните и общинските администрации и Института по публична администрация. Третата процедура е по приоритетна ос III – "Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление", и по нея може да кандидатства Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Включването на новите конкурси за проекти в Индикативната годишна работна програма цели повишаване на квалификацията на служителите от държавната администрация и усъвършенстване на средата за по-добро административно обслужване. Новата Индикативна годишна работна програма на ОПАК за 2013 г. е публикувана в раздел "За Кандидати" – "Предстоящи процедури" на сайта на програмата.  

Коментар