IBM купи софтуер за бизнес анализ

IBM постигна окончателно споразумение за придобиване на софтуера за бизнес анализи на компанията Star Analytics, базирана в Редууд Сити, Калифорния. Финансовите условия на сделката не се съобщават.

Комбинацията от софтуер на IBM и Star Analytics ще разшири предложенията на компанията в областта на бизнес анализа. Клиентите на IBM ще получат по-бърз достъп до специализирани източници на данни с цел извличане от тях на полезни знания в реално време.

Софтуерът на Star Analytics позволява автоматично интегриране на необходимата информация, приложения за подготвяне на отчети и инструменти за бизнес анализ, независимо от това къде се разгръщат приложенията и къде се съхраняват данните – в самите компании или в облака.

IBM вижда голям потенциал за използване на софтуера на Star Analytics при извличане на информация, която компаниите съхраняват в своите финансови приложения. Може да бъде осигурен лесен достъп до тази информация от системите на IBM за управление на ефективността и за бизнес анализ.

Чрез софтуер на Star Analytics организациите могат да преместват важни изходни данни за анализ и да ги използват с всяко приложение, като така осигуряват гъвкавост и достъпност на работата с данни.

Коментар